ÄRIIDEE JA ÄRIPLAAN


Loe soovitusi äriidee kirjeldamiseks ka siit

Idee?

Äriidee mõistet võiks ümber sõnastada ka ettevõtteideeks või tooteideeks. Siiski on levinum ÄRIIDEE käsitlus. Seega, jääme ÄRIIDEE mõiste juurde.

Ettevõtja on tulnud oma tegevuses ideele midagi enda, ühiskonna või klientide vajaduste rahuldamiseks teostada. Ettevõtja kaalub võimalusi selle mõtte elluviimiseks. Teeb rahalised kalkulatsioonid, ennustab müügimahtusid, kirjeldab turgu ja määratelb kliendid.

Äriidee on ettevõtja vastused küsimustele: KELLELE?, MIDA? ja KUIDAS? teha või pakkuda. Äriidee kirjeldamisel peaks välja toomaka idee ja ettevõtja konkurentsieelised ja visiooni.

Võib ka öelda, et äriidee on lahendus olemasoleva võimaluse realiseerimiseks. Ettevõtja kirjeldab äriideed ja selle idee lahendusi, aga ka ettevõtte tegevust mõjutavat keskkonda ÄRIPLAANis.

Äriidee tekkimisest loe lisaks siit…

Küsimus KELLELE pakkuda? peaks lähtuma arutelust, kes on kliendid, kelle vajadusi me rahuldada tahame, kelle nõudlust me oma pakkumisega täidame?

Küsimus MIDA pakkuda? vastab küsimusele, milline toode, teenus või kaup rahuldab klientide või tarbija vajadusi.

Küsimus KUIDAS? võiks lahti rääkida, mil moel toodetakse või pakutakse teenust või müüakse kaupa, mida me pakume oma klientidele või tarbijatele.

LISAKS

Peaks otsustama,

  • millises ettevõtluse vormis soovite oma äriideed realiseerida?
  • milline on ettevõtte alustamiseks vajalik algkapital?

 

 Ajujahi äriideed

Allikas: ajujaht.ee

19.oktoobril toimus TTÜ Tudengimajas Ajujahi inspiratsiooniseminar, mida kohapeal jälgis üle 200 huvilise + kõigil, kes saali ei mahtunud, oli võimalik otseülekannet jälgida Internetis (salvestust näeb praegugi http://ajujaht )

Ajujahile esitatud äriideid võib vaadata siit…


Äriideed ettevõtluse alustamiseks

Allikas: http://www.rahakool.ee  Janari rahablogi

Peaaegu alati leidub maailmas julgeid inimesi, kes soovivad ettevõtjaks hakata. Praegusel majandussurutise ja suure töötusega perioodil võiks arvata, et ka eestlasi huvitab varasemast mõnevõrra rohkem ettevõtlusega tegelemine.

Tegelikult muidugi on selleks tarvis veel palju muudki kui julgus või tahe. Teataval määral teadmisi tuleb ka kindlasti kasuks aga selles ma muidugi päris kindel ka ei ole… mõnikord kõrvalt vaadates olen tähele pannud, et ettevõtlusest enne alustamist väga vähe teadnud inimesed on täiesti edukalt hakkama saanud.

Rohkem loe siit…

Tallinna Ettevõtlusamet avas Interneti-ideepanga

Alllikas: Ideepank.ee

IDEEPANK – PARIMATE LAHENDUSTE KOHTUMISPAIK!

Ideepank.ee on abivahendiks ettevõtlikule inimesele, kellel napib aega, kaasamõtlejaid ja mõnikord ka teadmisi ettevõtlusest. Ideepank annab võimaluse leida loovaid lahendusi probleemidele või saada uusi ettepanekuid uute toodete ja teenuste väljaarendamiseks.

Ükski idee ei ole liiga väike!
Iga idee on väärtuslik!
Jaga oma ideid ning aita teisi ja saad ise kuulsaks!
Iga jagatud idee toob uusi ideid asemele!

Tallinna Ettevõtlusameti initsiatiivil loodud Ideepank on rajatud avatud innovatsioonile, mis asendab tavapärast, suletud innovatsiooniprotsessi.

Rohkem loe siit…

MÕNED ÄRIIDEED

Üliinnovaatiline bensiinijaam vestleb kütuse tankijaga

Allikas: etv.err.ee

“Ringvaade” vaatas üle automaattankla, mis bensiini ostjaga vestleb. Praegu on neid Eestis kaks, keelte hulgast saab valida eesti, vene, inglise või saksa keele.

Rohkem loe ja vaata siit …

Roheline kohvik

Allikas: rohelinetuba.ee

Meil on imearmas ja söögiisu äratav roheline
35-kohaline kohvik. Kohvik tegutseb põhimõttel, et seal pakutav toit oleks valmistatud võimalikult puhtast ja looduslikust toorainest. Ja see tooraine on võimalusel  eestimaine.

Täiendavalt vaata siit …

Nutitelefon: kontor püksitaskus

Nutitelefoni (inglise keeles smartphone´i) sünni taga on idee, et kasutaja peaks saama oma telefoni vastavalt vajadusele programme ja rakendusi lisada või neid sealt eemaldada.

Maailma esimese nutitelefoni lõid arvutihiiglase IBM insenerid 1992. aastal. Aasta hiljem tõi mobiilsideoperaator Bell-South selle Ameerika Ühendriikides ka turule.

Simoni nime kandvas mobiiltelefonis olid veel kalender, aadressiraamat, eri ajavööndeid tunnistav kell, kalkulaator, tekstitöötlusprogramm Notepad, e-postiprogramm ja mõned mängud. Toonaseid tehnoloogia-friike pidi hulluks ajama aga võimalus erilise pulgakesega telefoni ekraanil kriipseldades märkmeid teha.

Rohkem loe siit…

ÄRIIDEE JA LEIUTAMINE

allikas: Haridusministeerium

Noorte leiutajate konkursil osales 700 õpilast

Haridus- ja Teadusministeerium koostöös Disaini Innovatsioonikeskusega ja AHHAA teaduskeskusega korraldas õpilastele leiutamiskonkursi “Muuda koolielu paremaks!”, kuhu laekus üle 700 noore leiutaja töö – nooremas vanuserühmas 250, keskmises 375 ja vanemas 75 tööd. Noorte leiutajate konkurssi planeeritakse SA Archimedese ettepanekul muuta iga-aastaseks heaks traditsiooniks.

Rohkem loe siit…

Kuidas leida hea äriidee?

Allikas: Peep Laja blogi

Väga paljud inimesed kurdavad mulle, et tahaks küll mingi ettevõtlusega pihta hakata, aga puudub äriidee. Idee on küll kõige algus, aga ei maksa iseenesest mitte midagi. Eduka ettevõtmise alustala on siiski elluviimine. Ideid genereerida lihtne, ellu viia raske. Seda kinnitasid ka Seth Godini alternatiivses MBA programmis osalejad, kespanid avalikult netti üles suisa 999 äriideed – vabalt võtmiseks.

Rohkem loe siit…

Äriplaan toetuste taotlemiseks

Allikas: bisness.ee
Teisipäev, 08 Juuni 2010 08:50 Tarmo Kuusmaa

Paljud oma äri alustajad koostavad äriplaani selleks, et saada EASist ettevõtluse alustamise toetust. Käesolevas artiklis vaatamegi üle, mis formaadis äriplaane EAS toetuse tahtjalt ootab ja mida igas peatükis kindlasti kirja panna tuleks.

Rohkem loe siit …

ÄRIIDEE kirjeldatakse ÄRIPLAANIS

Mis on äriplaan ja milleks seda teha?

Äriplaan on ettevõtja äriidee ja selle teostamise võimaluste, aga ka riskide ja keskkonnamõjude kirjeldus. Äriplaan on äriidee teostuse analüüs-prognoos.

Äriplaani koostamisest loe lähemalt siit…

Äriplaani koostamiseks on vajalik eelnevalt läbi mõelda ja kirjeldada:

1. Toote idee kirjeldus

2. Toote omahind

3. Toote hind

4. Toote valmistamine, pakend

5.Toote turundus ja logistika

6. Toote turg

7.  Finantsprognoosid

8. Personal

9. Ettevõte

10. Ettevõtte haldus

Loovus aitab leida hallist argipäevast eba tavalisi ideid

Allikas: aripaev.ee
Kõige edukamad organisatsioonid on mõistnud, et loovus on töötajate sünnipärane võime ning muutnud oma kultuuri nii, et seda varjatud aaret vabastada.

Piret Bristol

OÜ Meeskonnakoolituse koolitaja/konsultant

Enamik muutusi saab alguse loovast ideest. Loovuses on kõige olulisem ideede genereerimine, vähemtähtis on nende kogus ja kvaliteet. Julgustades töötajaid omi mõtteid välja ütlema, on juhtidel võimalus saada ideid ja lahendusi, mis võivad viia organisatsiooni kasuliku muutuseni ühel või teisel viisil.

    Kogemus ja uuringud on tõestanud, et loovus avaldub organisatsioonis, kui juhtkond on ise pühendunud, loob eeskuju ja käitub loovust toetades. Suurbritannia TOP 1000 ettevõtete uuring näitas, et kõige edukamaid eristas teistest kolm näitajat:

  • ideede juhtimise protsess,
  • loova keskkonna soodustamine,
  • avatud juhtimisstiil, mis tasakaalustas juhi ja alluva suhteid.

Rohkem loe siit…

Lisa kommentaar