Andke oma ärile võimalus


Allikas: postimees.ee

Avaldatud: 21. oktoober 2014

Ettevõtluse alustamine on kui sõit Ameerika mägedel. Edu, emotsioonid ja energiahoog käivad üles ja alla. Millised on ühe äri käimalükkamise tähtsaimad momendid, jagavad alustavad praktikud, Ajujahil osalev meeskond Extra Leg.

Leidke õige ärimudel

„Varem olime oma ideega alustamist natuke edasi lükanud, kuid siis saime programmi PESA (virtuaalne tootearenduskeskkond – toim.), kus meie tegevusele hoog sisse lükati,“ ütleb Margit, kelle sõnul on väline abi ja lisaenergia igati vajalik. Seal mängiti läbi igasuguseid ärimudeleid, et leida just see õige, mis nende tootele kõige paremini sobib. „Ärimudel polegi üks paikapidav asi, vaid pidevas muutumises,“ naerab Kristi. „Meil on kokku vist kuus või enam ärimudelit. Nii kui arvame, et oleme kõik asjad läbi mõelnud ja asja paika saanud, tuleb keegi, kes küsib mõne sellise küsimuse, mis keerab kõik meie paika loksunud arusaamad pea peale.“

Mudeli loomisel ei tohi ka finantspoolt unarusse jätta. Kuustik ja Lillemaa soovitavad koostada mitu rahavoogude tabelit. Üks võiks olla selline, mis on oodatavast prognoosist natuke parem, ja teine selline, kus asjad ei lähe nii hästi kui plaanitud. „Mida põhjalikumalt on rahaasjad läbi mõeldud, seda kindlam on tunne,“ teavad nad.

 

Loe rohkem siit

 

Lisa kommentaar